Home Have Kompleks dyrkning i haven
Have

Kompleks dyrkning i haven

Du har måske hørt om komplekst landbrug. Kombinationsdyrkning handler om forskellige afgrøders indvirkning på hinanden. Nogle afgrøder er gode naboer og styrker hinanden, mens andre er dårlige naboer. Jeg vil gerne tale mere om det!

Når vi kombinerer afgrøder, vil vi naturligvis gerne have, at vores planter i haven har en gavnlig effekt på hinanden.

Lav en haveplan med dobbeltbeskæring
Når du starter din have, laver du en plan. Du kan for eksempel vælge at kombinere alle krydderurter passende. Men der er andre ting, du måske ved, såsom virkningerne af tumorer på hinanden. Så medtag kombineret vækst i din haveplan!

Kombineret kultur, klar med Tagetes, Calendula, Orange, Orange Blossom. Gardens.nl

God nabo, dårlig nabo
Der er forskellige måder, hvorpå planter kan påvirke hinanden. Nogle planter afviser insekter fra deres naboer ved at snuse eller sende det forkerte stof gennem deres rødder. På grund af den lugt, planterne udsender, kan de styrke eller svække hinanden. Tænk på en morgenfrue (Tagetes patula), der frastøder en nabos calendula. Et andet eksempel på en god kombination er gulerødder og løg. Fordi lugten af ​​løg driver rødderne væk. Nogle planter er ikke gode for hinanden. For eksempel er det bedre ikke at opstille gulerødder og tomater. Tomater er ikke egnede naboer, fordi de hæmmer rodvæksten. Som du kan se, er der også “gode og onde naboer” i haven.
Kompleks dyrkning i haven.
At kombinere forskellige afgrøder i haven på den rigtige måde kan hjælpe dig med at dyrke stærkere planter og få bedre høst. Vi har listet de kombinationer, der skal overvejes i vækstplanen.

Author

Jesse Joronen

Leave a Reply

Your email address will not be published.